Miten voimme auttaa sinua?

Mitä tapahtuu, kun tilini poistetaan?

Last updated on August 08, 2023

Kun päätät poistaa tilisi palvelusta, on tärkeää tietää, mitä tapahtuu tilisi poistamisen jälkeen. Tilin poistaminen voi vaikuttaa käyttökokemukseesi ja tallennettuihin tietoihisi palvelussa. Seuraavassa on selitetty yleisimpiä asioita, jotka tapahtuvat, kun tilisi poistetaan.

Käyttöoikeutesi ja pääsy palveluun
Tilisi poistamisen jälkeen menetät pääsyn palvelun käyttöön. Et voi enää kirjautua sisään tilillesi, käyttää palvelun ominaisuuksia tai tallentaa uutta sisältöä. Kaikki palvelun tarjoamat edut ja oikeudet liittyvät tiliisi ja poistuvat, kun tili poistetaan.

Tallennetut tiedot ja sisältö
Useimmissa tapauksissa tilisi poistaminen johtaa siihen, että tallentamasi tiedot ja sisältö poistetaan pysyvästi palvelusta. Tämä voi sisältää viestit, kuvat, videot, käyttäjätiedot ja muut tallennetut tiedot. Ennen tilin poistamista kannattaa varmistaa, että olet tehnyt tarvittavat varmuuskopiot tiedoistasi, jos haluat säilyttää ne itselläsi.

Ostohistoria ja tilaushistoria
Jos tilisi liittyy ostotapahtumiin tai tilauksiin, nämä tiedot voivat tallentua palvelun järjestelmiin riippuen palveluntarjoajan käytännöistä. Joissain tapauksissa tilin poistaminen ei välttämättä poista ostohistoriaa tai tilaushistoriaa.

Tietosuojaseloste
Tilin poistamisen yhteydessä henkilötietosi ja niihin liittyvät tiedot poistuvat palvelusta tai anonymisoidaan, ellei tietosuojaselosteessa toisin mainita.

Rekisteröidyt sähköpostit ja ilmoitukset
Kun tilisi poistetaan, et enää vastaanota palveluun liittyviä sähköposteja tai ilmoituksia. Varmista, että olet käsitellyt tärkeät viestit ennen tilin poistamista ja päivitä sähköpostiasetukset tarvittaessa.

Käyttäjänimi ja tunnukset
Tilin poistamisen myötä käyttäjänimesi ja muut tunnukset vapautuvat ja niitä voi käyttää uudestaan, mikäli rekisteröit myöhemmin uuden tilin palveluun.

Huomioitavaa
- Jos olet osallistunut yhteisöön, kuten foorumeille tai keskustelupalstoille, luomiasi viestejä ja kommentteja voi olla edelleen nähtävillä muiden käyttäjien toimesta, vaikka tilisi on poistettu.
- Joissain tapauksissa palveluntarjoajalla voi olla laillisia velvoitteita tai liiketoimintasyitä säilyttää joitain tietoja tilisi poistamisen jälkeen, kuten lakisääteiset kirjanpitoon liittyvät tiedot tai väärinkäytösten estämiseksi tallennetut tiedot.

Ennen tilin poistamista on suositeltavaa harkita tarkkaan päätöstä ja varmistua, että olet tehnyt tarvittavat varmuuskopiot tärkeistä tiedoista. Jos sinulla on epäselvyyksiä tai kysyttävää tilisi poistamiseen liittyen, ota yhteyttä palveluntarjoajan asiakaspalveluun saadaksesi lisätietoa ja apua tilin poistamisesta.

Eikö tämä vastannut kysymykseesi?
Ota yhteyttä
Aiheeseen liittyvät kysymykset
Mitä tapahtuu, kun tilini poistetaan?